Cele mai sanatoase rase de caini

by Super User

Desi este aproape imposibil de zis care rase de caini sunt mai longevive, cu mai putine probleme genetice, mai putine afectiuni osoase si dermatologice, haideti sa aruncam o privire la rasele considerate cele mai sanatoase.

1. Australian Cattle Dog
Acestia sunt considerati cei mai sanatosi caini, ei au fost folositi initial pentru a mana turma de vite datorita inteligentei lor si a abilitatii de a rezolva diferitele probleme.Au o durata de viata de aproximativ 10-13 ani, sunt excelenti companioni pentru familie. Problemele majore de sanatate includ: displazia de sold, displazia de cot si surditatea.

2. Foxhound (Ogar englezesc de vanatoare)
Acesti caini au fost utilizati pentru vanatoarea de vulpi, cu o durata de viata de 11ani-13 ani, Foxhound-ul este o rasa excelenta pentru familii care locuiesc in mediu rural sau in ferme. Acestia au nevoie de exercitiu zilnic moderat realizat prin plimbare sau alergare si periaj regulat.

3. Bracul German
Este un caine de vanatoare recunoscut pentru inteligenta lui si competenta pentru diferite tipuri de jocuri. Durata de viata este de 12 ani -14 ani iar cele mai frecvente probleme sunt hipotiroidismul, displazia de sold, dilatatia gastrica. Este o rasa cu un consum foarte mare de energie zilnica si care are nevoie de stimulare mentala pe tot parcursul zilei.

4. Border Collie
Este o alta rasa care necesita un consum mare de energie, renumita pentru agilitate, inteligenta si ascultare. Au o durata de viata de 10-14 ani si sunt predispusi la hipotiroidism si convulsii.

5. Rasa Mixta
Avand un bagaj genetic unic si un nivel scazut de endogamie, rasele mixte sunt cele mai sanatoase.. Intr-un studiu recent s-a aratat ca aceste rase amestecate au un procent foarte scazut in a dezvolta boli cardiovasculare, afectiuni musculo-scheletice, hipertiroidism si boli alergice.

6. Chihuahua
Cunoscuta ca cea mai mica rasa din lume, acestia sunt loiali, inteligenti, cu o durata de viata intre 14 si 18 ani. Sufera de hipoglicemie, luxatie patelara, si afectiuni cardio-pulmonare.

7. Bichon Havanese
Este un animal de companie cunoscut pentru comportamentul prietenos, durata de viata este intre 12 si 14 ani si sufera de luxatie patelara, surditate si displazie de cot. Aceasta rasa necesita mai multe periaje pe saptamana, plimbari scurte si hrana de calitate.

8. Ciobanesc Australian
Acestia sunt intelignti, ascultatori si agili, necesita exercitii fizice regulate si stimulare mentala. Cu o durata medie de viata intre 12 si 15 ani, rasa este predispusa la probleme de sanatate inclusiv displazia de sold si hipotiroidism.

9. Labradoodie
Este o rasa mixta rezultata din incrucisarea intre un Labrador Retriever si un Pudel. Animalele din aceasta rasa trebuie samponate, spalate si periate de cel putin 2 ori pe an. Pot suferi de displazie de sold, boala Addison care include atrofie retiniana progresiva.

10. Husky Siberian
Este un caine de talie medie folosit pentru curse si tractiune. Este un animal activ care iubeste libertatea, este un caine prietenos dar in acelasi timp indraznet si alert. Nu are calitatile unui caine de paza si aparare. Poate suferii de atrofie retiniana progresiva, hipotiroidism si cataracta.

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii

  • Nu s-au găsit comentarii