Sterilizarea animalului

by Super User

Sterilizarea la caini
Avand animalul dumneavoastra de companie ovariohisterectomizat sau castrat, este o metoda ieftina si realista de control a populatiei animalelor de companie. Numarul mare de adulti si animale tinere nedorite, care sunt eutanasiate in fiecare an este uluitoare. In afara de problema suprapopularii animalelor de companie, sterilizarea cainilor si a catelelor ajuta la prevenirea si chiar eliminarea problemelor medicale asociate cu dezechilibrele hormonale. 

Masculi si femele ating maturitatea sexuala in jurul varstei de noua luni. Adesea, masculii ajung la maturitate putin mai tarziu decat femelele.Perioada de calduri se manifesta la catea prin scurgeri sanguinolente si organele genitale externe umflate. Aceasta perioada de scurgeri sanguinolente dureaza 10-14 zile si este prima faza a ciclului sexual si se numeste "perioada de estru". In ultimele zile ale fazei de estru, cateaua accepta monta si poate ramane gestanta.
Similar cu pisicile, perioada de gestatie dureaza aproximativ doua luni. La sfarsitul perioadei de gestatie de doua luni, puii sunt fatati. Numarul mediu de pui intre cinci si 10 pui.
In afara de gestatie, femelele nesterilizate mai sunt predispuse la tumori ale glandei mamare si infectii uterine. Piometrul (infectia uterului) este extrem de comun in catele nesterilizate si aproape intotdeauna este nevoie de interventie chirurgicala de urgenta.
Beneficiile cainilor masculi sterilizati:

  • ✔ Acestia isi vor petrece mai mult timp acasa.
  • ✔ Devin mai putin agresive.
  • ✔ Posibilitatea aparitiei in timp a afectiunilor prostatei sunt diminuate.

 

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii

  • Nu s-au găsit comentarii