Obezitatea la pisici

by Super User

Pierderea in greutate la pisici
Obezitatea este cea mai frecventa problema nutritionala la pisici. Deoarece majoritatea pisicilor sunt relativ inactive, nu este surprinzator faptul ca pana la 40 la suta din toate pisicile vazut de catre medicii veterinari sunt supraponderale.

Obezitatea pune un numar considerabil de pisici la risc pentru boli asociate, cum ar fi schiopatura, sindromul urologic felin, diabet zaharat, probleme de piele si boali cardiace.
Avand in vedere cantitatea mare de grasime care este prezenta la o pisica supraponderala, razele X, ecografia, examinarea sunt uneori dificile in punerea unui diagnostic evalua iar interventiile chirurgicale pot fi periculoase.
A detine o pisica obeza este o problema, pierderea rapida in greutate poate fi fatala pentru animal. Scaderea rapida in greutate este asociata cu lipidoza hepatica (boala ficatului gras). Pierdere in greutate poate fi realizata in conditii de siguranta, cu o dieta saraca in calorii si fibre.
Cercetatorii au constatat ca o pisica poate pierde in medie 1,5 la suta din greutatea corporala pe saptamana, pe o perioada de 16 saptamani fara efecte adverse.
In cele din urma, este important de a colabora cu medicul veterinar pentru a gasi o dieta care sa-i placa pisicii dar care sa determine pierderea in greutate in conditii de siguranta.
Un alt instrument de slabire este L-carnitina. Obtinut din dieta sau sintetizat de catre organism, L-carnitina faciliteaza accelereaza pierderii in greutate si poate creste rata de oxidare a acizilor grasi la pisici.

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
termeni şi condiţii.

Comentarii

  • Nu s-au găsit comentarii